NKVV en Protos in nopjes met nieuwe lichting scheidsrechters

Dalerpeel/ Steenwijksmoer/ Emmen - Dankzij het samenwerkingsverband met de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost (HZO) Drenthe zijn v.v. Protos en v.v. NKVV liefst 13 gecertificeerde clubscheidsrechter rijker. In de kantine van v.v. NKVV in Dalerpeel kregen de cursisten deze week uit handen van de docent Edgar Voortman het scheidsrechter-certificaat uitgereikt.

Inzet wordt beloond

NKVV en Protos maken duidelijk werk van een goed arbitragebeleid. Bestuurslid Harry Alting van NKVV en mede-initiatiefnemer van de cursus kan er trots op zijn dat liefst dertien jeugdige cursisten zich hadden aangemeld en uiteindelijk ook met goed gevolg zijn geslaagd. Een prachtige prestatie voor de hechte gemeenschap Dalerpeel en Steenwijksmoer.

Edgar Voortman bracht de cursisten in vier boeiende sessies de fijne kneepjes van de arbitrage bij. De meeste cursisten combineren het voetballen met het fluiten van wedstrijden. Opvallend was dat de cursisten nu meer naar de beslissingen van de scheidsrechter zijn gaan kijken en niet meer louter en alleen naar het spel. De deelnemers zijn zich bewust geworden van het belang van looplijnen, een gedegen spelregelkennis en een goede communicatie met spelers en assistent-scheidsrechters. Cursist Dilano noemt zijn rol als clubscheidsrechter heel waardevol en leerzaam. ‘De cursus van de HZOD heeft mij duidelijke handvaten gegeven om een wedstrijd in goede banen te leiden. Als arbiter moet je het spel niet alleen actief volgen, maar vooral ook zelfvertrouwen, inlevingsvermogen en plezier uitstralen.” De meeste cursisten zijn dermate enthousiast geworden en fluiten nu al met grote regelmaat voor beide verenigingen.

Waardering

De voorzitters van NKVV en Protos waren in hun nopjes met de nieuwe aanwas.  Zij feliciteerden de cursisten met het behaalde resultaat. In het voorjaar 2018 zal er onder auspiciën van de HZOD een vervolgbijeenkomst plaatsvinden waarbij ervaringen worden uitgewisseld en nog eens weer extra aandacht aan de spelregels zal worden gegeven.

Heeft u interesse om met HZOD van gedachten te wisselen over het aanbieden van cursussen en het opzetten van een arbitragebeleid? Stuur dan een bericht naar de secretaris van de COVS HZO Drenthe, Robert Bruining. Zijn e-mailadres is robert.bruining@hotmail.com

Zichtbaarheid: 
Openbaar