Leden van COVS HZO Drenthe
Groep: 
Dit is een besloten groep. Alleen groepsbeheerders kunnen u toevoegen.
Group visibility: 
Public - accessible to all site users
Groepsbeschrijving: 
Leden van COVS HZO Drenthe

Latest News

Scheidsrechtercoördinatoren kunnen aan de slag

Emmen/ regio – Zeven cursisten zijn afgelopen week geslaagd voor de opleiding scheidsrechter coördinator. In het voorjaar is de KNVB in samenwerking met de COVS Hondsrug Zuidoost Drenthe((HZOD) gestart met deze praktijkgerichte opleiding, die vooral gericht is op adequate begeleiding van clubscheidsrechters. KNVB-docent Albert Jan Benjamins uit Emmen heeft in vier bijeenkomsten de deelnemers de fijne kneepjes van deze boeiende functie bijgebracht.

JEUGDSPELERS vv CEC OPGELEID TOT SCHEIDSRECHTER PUPILLEN VELDVOETBAL

Emmer-Compascuum, mei 2018 - Bij het Clubhuis van Voetbalvereniging CEC te Emmer-Compascuum verzamelen zich op woensdagavond 11 april een aantal jeugdspelers die enthousiast beginnen aan de 1e, van een tweedaagse opleiding tot Scheidsrechter pupillen veldvoetbal.

Hiervoor werd de hulp ingeroepen van de kennis en ervaring van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD), die sinds enkele jaren diverse cursussen verzorgt m.b.t. opleiding en begeleiding van scheidsrechters.

KNVB 7 zaalscheidsrechters rijker.

Emmen  - De KNVB is weer 7 zaalvoetbalscheidsrechters rijker. Afgelopen dinsdag 24 april hebben 6 cursisten hun diploma in ontvangst mogen nemen van de heer Zwerver van de KNVB. De verkorte SOIII- cursus duurde 3 avonden en stond onder leiding van de heer Draaijer uit Drachten. De cursus werd gegeven in ons clubhuis “De Meerfluit” .Op de 1e avond werd de nadruk gelegd op de wedstrijdvoorbereiding, het doornemen van de opdrachten en het maken van een veldverkenning.

Voorwoord uit de ledenvergadering.

Voorwoord:

Het jaar 2017 heeft in het teken gestaan van opleiden. Dit is ons goed gelukt. Er zijn 60 clubscheidsrechters opgeleid en daarnaast is er een pupillencursus in Beilen verzorgd. Verder hadden we een drukbezochte lezing bij het Carmel College.

Er is gestart met meer contact met donateur verenigingen in ons werkgebied. Er is gestart met een voetbalconvenant in de Gemeente Emmen. Wekelijkse trainingsavonden. Leden van ons waren actief bij vriendschappelijke wedstrijden, Beltona Cup, FC Emmen, schoolvoetbal Beilen en Emmen.

SWB spelers behalen certificaat pupillenscheidsrechter

Weiteveen / Nieuw-Schoonebeek – Net als vorig jaar heeft SWB (een samenwerkingsverband tussen vv Schoonebeek en Weiteveense Boys) een pupillen scheidsrechters cursus gehouden. Daarbij is gebruik gemaakt van de kennis en ervaring van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid-Oost Drenthe (HZOD), die sinds enkele jaren diverse cursussen verzorgt m.b.t. opleiding en begeleiding van scheidsrechters.

De HZOD doet dit onder meer door het aanbieden van een korte opleiding, waarin alle facetten van de jeugd- en seniorenvoetbal aan bod komen.

Zilveren scheidsrechtersspeld voor Bertus Ebelties

Emmen / Nieuw-Amsterdam  - Afgelopen donderdag heeft Bertus Ebeltjes de Zilveren Scheidsrechtersspeld van de KNVB ontvangen. De 51-jarige inwoner van Nieuw-Amsterdam kreeg de onderscheiding en de bijbehorende oorkonde uit handen van scheidstrechterbegeleider Joop Brussen.

Ebelties fluit al onafgebroken twintig jaar voor de KNVB. Daarnaast fluit hij veel wedstrijden als clubscheidsrechter bij verenigingen in de omgeving van zijn woonplaats. Ook is hij elk jaar actief op het schoolvoetbaltoernooi in de gemeente Emmen.

Pinnen met uw bankpas is vanaf nu mogelijk in de kantine.

Het bestuur heeft het mogelijk gemaakt dat u vanaf nu niet alleen meer met contant geld kunt betalen. Er is een mobile paslezer aangeschaft, waarmee u vanaf nu met uw bankpas kunt pinnen. (geen wifi lezen, met code)Weer een stap verder in het gebruiksgemak in de kantine. Zo kan er nu bij verhuur direct worden afgerekend. 

De beheerders zullen per direct worden geinformeerd. 

Ab Jagersma nu Lid in de Orde van Oranje Nassau

EMMEN/NOORD-SLEEN – Ab Jagersma uit Noord-Sleen is donderdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg tijdens de jaarvergadering van scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuidoost Drenthe (HZOD) in het clubgebouw op sportpark De Meerdijk in Emmen de versierselen opgespeld door burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden.

Door Theo Hein

Pagina's

Abonneren op Latest News